Κάλεσμα ενάντια στο στρατόπεδο συγκέντρωσης

Η κατάσταση για τους εκατοντάδες κρατούμενους στο στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Κόρινθο έχει φτάσει στο απροχώρητο. Το όριο κράτησης, που ήταν αρχικά 6 μήνες, στη συνέχεια πήγε στους 12, μετά στους 18, ενώ πλέον η αστυνομία, βασισμένη σε μία γνωμοδότηση και ενάντια στο νόμο, παρατείνει την κράτησή τους επ’αόριστον, χωρίς να έχουν διαπράξει κανένα έγκλημα. Μπροστά σε αυτόν τον εμπαιγμό, τη στέρηση της προσωπικής τους ελευθερίας και αξιοπρέπειας και την αποστράγγιση από κάθε ελπίδα και προοπτική, οι μετανάστες ξεκίνησαν τη Δευτέρα απεργία πείνας.

 

Είναι σαφές ότι οι αγώνες και τα αιτήματά τους είναι υπόθεση όλων μας. Όσοι και όσες πιστεύουμε στην ισότητα, ότι κανένας άνθρωπος δεν είναι λαθραίος, δεν μπορούμε να ανεχτούμε άλλο αυτό τον πόλεμο που έχει κηρύξει η κυβέρνηση στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Σας καλούμε την Κυριακή 15 Ιουνίου στις 12 πμ έξω από το Πανεπιστήμιο (Φλοίσβος), όπου θα συναντηθούμε με αλληλέγγυους από την Αθήνα (Ανοιχτή Πρωτοβουλία Ενάντια στα Κέντρα Κράτησης) και θα κάνουμε πορεία μέχρι το στρατόπεδο, απαιτώντας να κλείσει. Θα ακολουθήσει κοινή ανοιχτή συνέλευση.

πορεια

Επίσης καλούμε συλλογικότητες, σωματεία, οργανώσεις κ.ο.κ. σε ανοιχτή συνέλευση την Τετάρτη 18/6 στις 8 μμ στο Κέντρο Νέων Κορίνθου (Κολιάτσου 112) για τον συντονισμό και την από κοινού διοργάνωση περαιτέρω δράσεων.

 

«Για μένα, το λοιπόν, το πιο εκπληκτικό,
πιο επιβλητικό, πιο μυστηριακό και πιο μεγάλο,
είναι ένας άνθρωπος που τον μποδίζουν να βαδίζει,
είναι ένας άνθρωπος που τον αλυσοδένουνε.»

(Ναζίμ Χικμέτ)

 

Αντιρατσιστική – Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s