Το στρατόπεδο συγκέντρωσης μεταναστών της Κορίνθου είναι ακόμα εδώ

Να μη συνηθίσουμε την αδικία – να ξανανοίξουμε το διάλογο για το στρατόπεδο.

Σε πρόσφατη επίσκεψή μας διαπιστώσαμε βελτίωση των συνθηκών κράτησης και ενημερωθήκαμε για τα προβλήματα (επισκευές, καθαριότητα, κυλικείο, διαδικασίες ασύλου). Παρά τις όποιες επιμέρους βελτιώσεις οι ελλείψεις είναι κραυγαλέες. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι κρατούμενοι δεν έχουν πρόσβαση σε βασικά είδη που μπορεί να βρει κανείς σε ένα περίπτερο (κάρτες κινητών, τσιγάρα κ.λπ.)!

Παρά τις υποσχέσεις, που έδωσε κατ’ επανάληψη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το στρατόπεδο παραμένει ανοιχτό. Για να φυλακίζονται εκεί πρόσφυγες πολέμου που συλλαμβάνονται χωρίς χαρτιά. Πάνω από 400 άνθρωποι, πολλές φορές και περισσότεροι, κρατούνται -για χρόνο που φτάνει και τους έξι μήνες- μόνο και μόνο, γιατί διεκδικούν το δικαίωμα τους σε μία αξιοπρεπή ζωή! Είναι για εμάς μια αδιανόητη αντιμετώπιση.

Αποτέλεσμα εικόνας για κεντρο κρατησης κορινθος

Είναι ξεκάθαρο πως καμιά απάνθρωπη πολιτική εγκλεισμού ή εγκλωβισμού και καμιά γραφειοκρατία-λαβύρινθος δεν μπορεί να αποτρέψει τον άνθρωπο από το να τρέξει μακριά από το θάνατο. Είναι επίσης ξεκάθαρο πως τα κράτη της Δύσης κερδίζουν (πολιτικά και οικονομικά), όχι μονάχα από τους πολέμους, μα κι από το προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα, το οποίο, αν και προκάλεσαν, δεν μπόρεσαν -υποτίθεται- να προβλέψουν και χρόνια τώρα αναζητούν τάχα λύση. Πρόσφυγες και μετανάστες χρησιμοποιούνται ως σάκος του μποξ ή φόβητρο για το λαό, προσφέροντας στις κοινωνίες της αναπτυγμένης Δύσης ως φτηνοί και αναλώσιμοι εργάτες για τις βαριές, βρώμικες και παράνομες δουλειές.

Τη στιγμή που δουλέμποροι και επαγγελματίες φιλάνθρωποι πλουτίζουν, αλληλέγγυοι διώκονται και κάθε μετακίνηση των φτωχών στρωμάτων (για εύρεση εργασίας και επιβίωση) αντιμετωπίζεται ως παράνομη, τα κράτη έχουν κηρύξει έναν ανελέητο πόλεμο στους λαούς τους καταπατώντας και απαξιώνοντας στοιχειώδη ανθρώπινα δικαιώματα και κεκτημένα.

Για την αξιοπρέπειά μας, ντόπιοι, μετανάστες, πρόσφυγες, αγωνιζόμαστε μαζί. Η απαίτηση εξακολουθεί να είναι μία και ίδια!

Ποτέ και πουθενά Κέντρα Εγκλεισμού! Να κλείσει άμεσα το Κέντρο Κράτησης στην Κόρινθο ή να μετατραπεί σε ανοιχτή δομή φιλοξενίας!

Αντιρατσιστική – Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s