ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΘΕΜΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ!

Το Σάββατο 25 Ιανουαρίου έλαβε χώρα στην πόλη μας η προβολή του ντοκιμαντέρ «Το Ολοκαύτωμα της μνήμης» του γνωστού δημοσιογράφου Στ. Κούλογλου. Η προβολή πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο δημοτικό θέατρο της πόλης, ενώ πάνω από 150 άτομα έδωσαν το «παρών». Το περιεχόμενό του, με τις πραγματικές μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν από κοντά τις απάνθρωπες πράξεις των Ναζί καθώς και το φωτογραφικό υλικό, μας καθήλωσαν όλους!

Μετά τη λήξη της προβολής ακολούθησε συζήτηση με τον δημοσιογράφο και δημιουργό του ντοκιμαντέρ. Μεγάλο μέρος των θεατών πήρε μέρος στη συζήτηση διατυπώνοντας ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο που γυρίστηκε το ντοκιμαντέρ και τις δυσκολίες που ίσως παρουσιάστηκαν, καθώς και για τα συναισθήματα που ένιωθαν τόσο ο δημιουργός όσο και οι πρωταγωνιστές κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Στη συνέχεια, όπως ήταν αναμενόμενο, η συζήτηση ξετυλίχθηκε γύρω από την έννοια του νεοναζισμού και τις συνέπειές του, τα καταστροφικά αποτελέσματα του πολέμου, τη Χρυσή Αυγή, το πώς αντιλαμβάνεται η κοινωνία και ειδικά οι νέοι τα φαινόμενα του ρατσισμού και του φασισμού ειδικά στη χώρα μας, ενώ πολλοί ήταν εκείνοι που ήθελαν να ακούσουν την προσωπική γνώμη του δημοσιογράφου για όλα τα παραπάνω.

Kouloglou 25-01-14

Η ιστορία μιλά από μόνη της και τα γεγονότα εκείνης της εποχής ειδικά, μας φανερώνουν πιο αληθινά από ποτέ τι σημαίνει ναζισμός, τι σημαίνει να υπακούς τυφλά σε έναν ηγέτη και να προβαίνεις σε εγκλήματα και φόνους που ο ανθρώπινος νους δεν μπορεί καν να συλλάβει, να σκοτώνεις με τον πιο απάνθρωπο τρόπο εκατομμύρια, μανάδες, πατεράδες, παιδιά, επειδή απλά είναι σε κάτι… διαφορετικοί από σένα, να ξεκληρίζεις ολόκληρα χωριά και να φονεύεις τον άμαχο πληθυσμό…απλά για εκδίκηση. Λένε πως στον πόλεμο δεν υπάρχουν όρια…

Όμως τα όρια αυτά τα βάζουμε εμείς και μονάχα εμείς, οι Κορίνθιοι και όλος ο κόσμος, οι εργαζόμενοι… οι άνεργοι… οι φοιτητές… αρκεί να συνειδητοποιήσουμε πως η διαφορετικότητα είναι μέρος του κόσμου μας, πως από όποια χώρα και αν προερχόμαστε είμαστε πάνω από όλα Άνθρωποι, Άνθρωποι που διψούν για Ελευθερία, Ισότητα, Ειρήνη, Δημοκρατία, για ένα ζεστό σπίτι και ένα πιάτο φαγητό.

Θα τους αφήσουμε λοιπόν να μας τα στερήσουν; Θα τους αφήσουμε να φυτέψουν στις ψυχές μας το μίσος για τον διπλανό μας μόνο και μόνο για να ικανοποιηθούν οι δικές τους επιθυμίες; Μόνο και μόνο για να ικανοποιηθούν τα δικά τους συμφέροντα;

Όχι! Πρέπει να πούμε το δικό μας Όχι! Πρέπει να αντισταθούμε και να παλέψουμε ενωμένοι σε κάθε γειτονιά, σε κάθε πόλη για να χτίσουμε ένα μέλλον όπου ο φασισμός και οι Ναζί δεν θα έχουν καμιά θέση! Είναι στο χέρι μας και μας αξίζει!

 

Αντιρατσιστική – Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Κορίνθου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s