Ανακοίνωση Φοιτητικού Συλλόγου Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων

Μετά τον κύκλο ρατσισμού και βίας κατά της ένταξης των παιδιών προσφύγων στα σχολεία, ξεκινάει νέος κύκλος αντιδράσεων κατά των μαθημάτων που αφορούν LGBTQ ζητήματα.

Την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017 και ώρα 11.00πμ, θα πραγματοποιηθεί ομιλία στο δημοτικό θέατρο Κορίνθου ‘’Θωμάς Θωμαΐδης’’. Με μία αφίσα, παρουσιάζεται η ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί αυτήν την Κυριακή στην Κόρινθο κατά των έμφυλων ταυτοτήτων, με τη σφραγίδα μάλιστα του Δήμου. Αφορμή είναι η εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας για πραγματοποίηση θεματικής εβδομάδας στα σχολεία που θα αφορά και τις έμφυλες ταυτότητες και θα καταπιάνεται και με ζητήματα φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού, ομοφοβίας και τρανσφοβίας.

Η αφίσα της ημερίδας με τίτλο «Από την αποδόμηση του βιολογικού φύλου των εφήβων, στη χειραγώγηση μιας άβουλης κοινωνίας», αναφέρει πως οι έμφυλες ταυτότητες οδηγούν στις έκφυλες οντότητες που ισούνται με μία άβουλη κοινωνία. Μάλιστα, δίχως να προκαλεί έκπληξη, η ημερίδα έχει τη στήριξη της Εκκλησίας και, συγκεκριμένα, συνδιοργανώνεται από την Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων (παράρτημα Κορινθίας) αλλά και από Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων της περιοχής.

Σαν φοιτητές, είμαστε φανερά απογοητευμένοι, διότι στην φοιτητική μας πόλη, την Κόρινθο, λαμβάνουν χώρα ομιλίες και δράσεις σαν την προαναφερθείσα που θίγουν άμεσα συνανθρώπους μας, μία μερίδα πληθυσμού που έχει ανάγκη από στήριξη. Είμαστε μία κοινότητα, που επιθυμούμε την απόλυτη ομόνοια μεταξύ των πολιτών της, και σαν φοιτητές προσπαθούμε και ελπίζουμε να αφήνουμε ένα μικρό λιθαράκι βελτίωσης στην κοινωνία της Κορίνθου. Παρόλα αυτά, με αφορμή την ομιλία αυτή, παρατηρείται πως υπάρχουν πολλά ακόμα που καλούμαστε σαν νέοι να επιδιορθώσουμε.

Μεγάλη έκπληξη και ταυτοχρόνως θλίψη μας προκαλεί το γεγονός που ο Δήμος Κορινθίων συγκατάθεσε υπέρ του να διεξαχθεί η ομιλία αυτή στην Κόρινθο. Μία ομιλία, της οποίας οι ομιλητές έχουν γίνει γνωστοί μέσα από τις ακροδεξιές τους αντιλήψεις και όχι μόνο, καθώς επίσης και την τρανσφοβική τους ρητορική εντός του ακαδημαϊκού χώρου. Θα ήταν φρόνιμο ο Δήμος Κορινθίων να προχωρήσει στην επίλυση ποικίλων προβλημάτων που μαστίζουν την τοπική κοινότητα, και όχι να συναινεί σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες.

Σαν Πανεπιστήμιο με έδρα την Κόρινθο, σαν φοιτητές της πόλης αυτής και σαν Φοιτητικός Σύλλογος τασσόμαστε κατά της δράσης αυτής. Καλούμαστε να δεχόμαστε τον συνάνθρωπο, με όποια άποψη και τρόπο ζωής υιοθετεί και όχι να καυτηριάζουμε τον αγώνα του να αποκτήσει ίσα δικαιώματα στην ελληνική και όχι μόνο κοινωνία. Απόψεις που καταπατούν τον φυσικό δικαίωμα της ελευθερίας των ανθρώπων, δεν έχουν θέση στην κοινωνία. Μια ομιλία που προσεγγίζει ένα θέμα πληροφόρησης, αλλά με ρατσισμό κι απαξία, βγαίνει εκτός του πλαισίου της ενημέρωσης με τρόπο αστείρευτο και αθώο.

Σαν Διοικητικό Συμβούλιο του Τμήματος ΠΕΔιΣ, τασσόμαστε ομόφωνα κατά της ομοφοβικής και τρανσφοβικής αυτής ημερίδας και καλούμε με την σειρά μας την τοπική κοινωνία να σκεφτεί εναργέστερα.

Πρόεδρος: Ιωάννης Γκατζούνας

Αντιπρόεδρος: Ιωάννης Μαρινάκης

Γενικός Γραμματέας: Δήμητρα Παπαδοπούλου

Ειδικός Γραμματέας: Ιωάννα Τρυπολιά

Ταμίας: Νικόλαος Αρσλάνογλου

Μέλος Α: Ειρήνη Πολίτη

Μέλος Β: Ευάγγελος Μαρινάκης

Εκ μέρους όλου του Διοικητικού Συμβουλίου του Τμήματος ΠΕΔιΣ, Ο Πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου, Ιωάννης Γκατζούνας

Σχολιάστε